SalesReady

Maattrajecten voor salesteams

Salesprocessen, samenwerking, salestools, strategie, …
Als jullie sales(team) vierkant draait, dan raakt dat de kern van jullie bedrijf. Vind de oorzaken, pak ze aan met een doelgericht actieplan en volg de resultaten op.

Bedrijfs- of teamleider: klinkt dit herkenbaar?

  • Jullie salesteam is niet klantgericht genoeg. Het werkt te weinig vanuit de behoeften van de klant. Of laat steken vallen bij de opvolging van offertes.
  • Jullie sales doet het werk van de klantendienst, marketing of finance omdat zij hun werk niet goed (genoeg) doen. Daardoor komt het salesteam te weinig toe aan verkopen.
  • Jullie verkopen wel, maar hebben geen helder zicht (meer) op jullie doelgroepen en sectoren. Het gevolg? Jullie weten niet waar obstakels, kansen en synergiën liggen.
  • Jullie salesprocessen zijn niet expliciet. Iedereen doet zijn ding, collega’s delen geen best practices, klanten horen telkens een ander verhaal en onboarding is er nauwelijks. 
  • Het is niet helder wie wanneer sales doet. Daardoor is er geen salesstructuur en doen jullie het er ‘maar wat bij’. Sales krijgt zo niet de aandacht die het verdient.
  • Jullie salesteam gebruikt niet de beste tools of jullie CRM werkt niet zoals het hoort. Zo heeft sales niet de nodige info om doelen te bepalen en beslissingen te nemen.
Dit zijn maar enkele voorbeelden. Zien jullie nog andere uitdagingen?

Zo pakken we uitdagingen in het salesteam aan:

Eerst kijk en luister ik. Naar wat leeft, hoe jullie te werk gaan, wat wel en niet werkt, wat jullie zelf anders willen en wat jullie nodig hebben.

In nauw overleg stellen we een actieplan op met heldere prioriteiten (wat is dringend en belangrijk?) en verantwoordelijkheden (wie doet wat wanneer?)
Jullie voeren het actieplan zelf uit of schakelen me daarvoor in. Sowieso zorg ik ervoor dat jullie zo snel mogelijk zelf verder kunnen.

Tijdens het traject evalueren we voortdurend de vooruitgang en sturen we bij waar nodig. Zo krijgen jullie oplossingen die werken.

De resultaten?

Jullie salesteam staat er terug. Met een heldere focus, klantgerichte mindset, duidelijke objectieven, afgebakende verantwoordelijkheden en de juiste tools.
Jullie hebben de handvaten om sales te evalueren en bij te sturen waar nodig. Zo versterken jullie hun motivatie en bouwen jullie aan een hecht team.
Jullie sales heeft de nieuwe aanpak mee vormgegeven en verbetert die verder. Zo wordt jullie organisatie steeds klantgerichter en de sales steeds effectiever.

Hier tekenen mijn klanten voor:

Oplossingen op maat | Geen dertien-in-een-dozijn-salestraining bij mij. Ik stem mijn aanpak 100% af op jullie mensen, processen, bedrijfscultuur en markt. Zo boeken jullie sneller tastbare resultaten.

Brede saleservaring | Diverse bedrijven, diverse sectoren: tijdens mijn 25 jaar in sales doorzwom ik tal van watertjes. Ik werk me dus vlot in jullie context in en zie snel wat jullie precies nodig hebben. 

Kies hoe jullie willen samenwerken.

  • Coaching: ik geef één of meer sales een-op-eenbegeleiding in the field. Ideaal voor nieuwe medewerkers, training rond nieuwe tools en bijsturing van underperformers.
  • Consultancy: ik maak jullie noden helder en werk een doelgericht actieplan uit. Ideaal voor uitdagingen op team- of bedrijfsniveau: processen, tools, best practices enz.
  • Interim management: ik voer jullie actieplan ook uit. Ideaal als jullie hiervoor tijd of expertise missen, snel vooruit willen of (tijdelijk) geen salesmanager hebben.
Geen idee wat jullie nodig hebben? In een verkennend gesprek vinden we de beste optie.

Boek een verkennend gesprek.

Leg me jullie salesuitdagingen voor. Ik vraag door en denk alvast met jullie mee. Nadien krijgen jullie een heldere offerte op maat.
SalesReady
Lammeken 12
9031 Gent

BTW BE0701781142
E-mail
chantal@salesready.be
Telefoon
+32 476 86 80 34